ÉTV Biztonságtechnika > Érintésvédelem Tűzvédelem Villámvédelem Villanyszerelés Kapumozgató Kaputelefon<

Rólunk

 

Elérhetőségeink

 

Felülvizsgálatok

 

Kivitelezések

 

Látogatói oldal

 

link

 

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

G-Mail

Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
pro
 
Érintésvédelem

Érintésvédelem<felülvizsgálata

 

Felülvizsgálatok elvégeztetése a létesítmény üzemeltetőjének kötelezettsége.

 Felülvizsgálatok elvégzésével kapcsolatba

Itt keressen

segítünk.

 

Az Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatok elvégzésének gyakoriságát az MSZ 2364 ( MSZ 172 ) határozza meg.

 

Kommunális létesítmények és lakóépületek, nyaralók valamint a 30 KW-nál nem nagyobb névleges csatlakozású ipari és kereskedelmi létesítmények villamos berendezéseit 6 évente.

Minden más helyen 3 évente.

 

Villamos kéziszerszámokat 1 évente

felül kell vizsgálni.

Minden új létesítmény villamos berendezéseit üzembe helyezés előtt felül kell vizsgálni, továbbá minden 25 A-nél nagyobb névleges áramerősségű áramkör bővítésekor a bővítéssel érintett részt.

-         Lakások, családi házak elektromos hálózatának érintésvédelmi felülvizsgálata.

-          Háztartási gépek, érintésvédelmi felülvizsgálata.

-          Hegesztő gépek, transzformátorok, elektromos kéziszerszámok érintésvédelmi felülvizsgálata.

-          Üzlethelyiségek, üzemek, ipari létesítmények érintésvédelmi felülvizsgálata.

-          Üzembe helyezés előtti érintésvédelmi felülvizsgálat.

-          Földelők vizsgálata

-          EPH kialakítás vizsgálata jegyzőkönyvezés.

-          Érintésvédelem felülvizsgálatáról dokumentáció készítése.

-          Szabványossági felülvizsgálatok és szerelői ellenőrzések elvégzése.

Érintésvédelem felülvizsgálatával kapcsolatos szabványok

-         MSZ 172-1..4 sorozat  Érintésvédelmi szabályzat

-         MSZ 447: 1998   Közcélú kisfeszültségű hálózatra kapcsolás

-         MSZ 1585-1…9 sorozat   Erősáramú üzemi szabályzat

-         MSZ EN 60079 sorozat   Villamos gyártmányok robbanóképes gázközegben

-         MSZ 1600-1...16 sorozat   Létesítési biztonsági szabályzat 1000V –nál nem nagyobb feszültségű erősáramú berendezések számára

-         MSZ 2364 sorozat Legfeljebb 1000V névleges feszültségű erősáramú villamos berendezések létesítése

-         MSZ 4851-1..6 sorozat   Érintésvédelmi vizsgálati módszerek

 

Érintésvédelem. Mit is nevezünk érintésvédelemnek? Kinek van rá szüksége? Kell-e nekem ezzel foglalkozni? Sok ezekhez hasonló kérdést feltehetünk magunknak, és a válasz mindegyikre igen lesz ha cégünknél, telephelyünkön, lakásunkon elektromos berendezéseket használunk pl.(lámpatestek, dugaljak, számítógép, mosógép, mikrosütő, minden elektromos ipari gép szerszám stb.). Minden villamos szerkezetet (minden erősáramú gyártmányt, terméket, szerelési egységet) el kell látni közvetett érintés elleni védelemmel (érintésvédelem), ha a táplálást más villamos szerkezetről kapja. Ezt szabványok, jogszabályok írják elő, mint ahogy az érintésvédelmi  felülvizsgálatok gyakoriságát is. Persze mindig vannak kivételek. Laikus szemmel nézve nem tudhatjuk mikor mi a helyes, ezért bízzuk inkább szakemberre ennek megítélését. Egy érintésvédelem nélkül üzemelő villamos berendezés meghibásodása esetén, nemcsak saját hanem kollégáink, alkalmazottaink, családtagjaink testi épségét is veszélyeztetheti, nem beszélve  az anyagi kárról amit az érintésvédelem hiánya okozhat. Számítógép rendszereket tehet tönkre, üzemek eshetnek ki a termelésből. Tehát ha egy berendezés meghibásodna, egyszeres hiba (pl. testzárlat) esetén az adott helyen veszélyes nagyságú érintési feszültség léphetne fel, akkor ezt az élettanilag veszélytelennek tartott idő alatt ki kell kapcsolni az erre a célra beépített védelmi berendezésnek. Az érintésvédelmi  felülvizsgálatok alkalmával nem csak az kerül megállapításra hogy a berendezés létesítésekor megfelelt e az oda vonatkozó szabványoknak, a  változásokkal továbbra is megfelel e az éppen hatályba lévő érintésvédelmi szabványoknak, jogszabályoknak, hanem a villamos berendezés állapota, kikapcsoló szerkezetek működőképessége megfelelő e. Az érintésvédelem Felülvizsgálata alkalmával olyan hibákra derülhet fény amit az elektromos berendezés mindennapi használata alkalmával nem veszünk észre, mivel a berendezés működik, de műszeres vizsgálat feltárhat olyan rejtett hibákat (pl. szigetelési problémák, hibás kötések stb.) amelyek javításával megelőzhető a gépek berendezések meghibásodása, így nagyobb  költségektől kímélhetjük meg pénztárcánkat. Amennyiben nincs tisztába elektromos hálózatának állapotával érdemes felülvizsgáltatni, és ezzel megelőzni a bajt.

Érintésvédelem Villámvédelem Tűzvédelem

 
Hírek

Érintésvédelmi felülvizsgálatok. Villámvédelmi felülvizsgálatok. Tűzvédelmi felülvizsgálatok. Kivitelezések. Felújítások. Mérőhely kiépítések.

 

Naptár

2017. Szeptember
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 

Pontosidő

 

 

Cylex Tudakozó Silver Díj

Térkép és útvonaltervezés hozzánk Megjelenítés a Google Earth programban Ügyfeleink mondták ...


Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Mindent a párosról és a készülõ 6. évadról!